•   sugestii [at] ctpcj.ro
  •   0264-430917

CTP sustine școlarizarea a 15 elevi pentru a deveni mecanici auto

În 2018, Compania de Transport Public a decis să susțină dezvoltarea învățământului profesional (sistemul dual) la două licee din Cluj Napoca, prin asigurarea de burse pentru elevi, desfășurarea practicii de producție în bazele Companiei și transmiterea tainelor meseriei de mecanic auto, de la maiștrii și specialiștii noștri, către tinerii elevi.

Astfel, în acel an, s-a înființat o clasă specializată în pregătirea mecanicilor auto la Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania” din Municipiul Cluj Napoca, care a cuprins 15 elevi. Ciclul de pregătire durează trei ani și se finalizează în anul școlar 2020-2021.

Pentru susținerea celor 15 elevi, CTP a încheiat cu fiecare elev un contract de școlarizare, în baza căruia, pe parcursul celor trei ani de învățământ specializat, Compania oferă o bursă lunară de 200 de lei, fiecărui elev, care se adaugă bursei de aceeași valoare acordată de statul român.

De asemenea, cei 15 cursanți își fac practica profesională în atelierele CTP alături de cei mai buni maiștri și mecanici ai noștri, pentru a deprinde secretele acestei meserii fascinante care contribuie decisiv la mobilitatea urbană a cetățenilor Clujului și, în fapt, a tuturor oamenilor. CTP le va oferi tuturor absolvenților clasei noastre de tineri mecanici locuri de muncă sigure și bine plătite, unde tinerii noștri colegi își vor putea desfășura programul de activitate în condiții moderne și într-un mediu de lucru plăcut și competitiv.

CTP invită și alți tineri să se înscrie în acest sistem de învățământ dual care le permite să aibă o meserie frumoasa și de viitor, asigurându-i de susținere pe tot parcursul pregătirii lor, oferindu- le, la finalizarea studiilor locuri de muncă atractive.

Aceeași invitație călduroasă o facem către tinerii șoferi profesioniști de a veni la Compania de Transport Public, unde vor putea conduce autobuze, troleibuze si tramvaie moderne, de ultimă generație, în metropola noastră care, prin politica publică a Primăriei, asigură dezvoltarea infrastructurii de transport. In centrul acestei strategii se gaseste implementarea transportului nepoluant, Cluj – Napoca fiind un exemplu la nivel national.

Conducerea Companiei de Transport Public Cluj-Napoca SA.

CTP Cluj-Napoca

Compania de Transport Public Cluj Napoca SA este subordonată Primariei Municipiului Cluj-Napoca. Compania prestează servicii către populaţie, principala activitate fiind transportul de persoane în municipiul Cluj-Napoca şi în zona Metropolitană.

Buletin noutăţi

Abonati-va pentru ultimele stiri.

Va puteti abona pentru a primi actualizari legate de una sau mai multe linii. Detalii aici.

Căutare

Contact

B-dul 21 Decembrie 1989 Nr. 128-130, 400604
Cluj-Napoca, Cluj
sugestii(at)ctpcj.ro
0264-430917
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.