•   sugestii@ctpcj.ro
 •   0264-430917

Instrucțiuni de folosire a automatului
1. Achiziționarea titlului de călătorie

În meniul principal apăsați butonul dorit și urmați instrucțiunile fiecărui meniu:


 1. BILET LOCAL - buton rapid pentru cumpărarea unui bilet local de o (1) călătorie.
 2. ALEGE BILETE - permite selectarea zonei, a numărului de bilete și a modalității de plată cu card bancar.
 3. CUMPĂRARE CARD - cumpărarea unui card nenominal și încărcarea lui cu titlul de călătorie dorit.
 4. CONSULTARE CARD - permite vizualizarea titlurilor de călătorie deținute pe card și a valabilității lor. Permite prelungirea acestora pentru o nouă perioadă. Schimbarea codului PIN inițial, 1234, cu cel dorit de călător.
 5. REÎNCĂRCARE CARD - permite reîncărcarea cardului deținut cu titluri de călătorie.
 6. INFO - Informații despre transportul public în Zona Metropolitană Cluj.
1.1 Cumpărare bilete de hârtie*:


Puteți cumpăra rapid un BILET LOCAL prin apăsarea butonului roșu. Puteți alege alte tipuri de bilete, mai multe bucăti și modalitatea de plată acționând butonul mov “ALEGE BILETE”.

Apoi alegeți biletul dorit:


 1. Zona
 2. Bucăți dorite
 3. (Opțional) Tipărire chitanță*
 4. Introduceți în numerar suma afișată sau alegeți Plata cu cardul bancar sau din Portofel electronic.
 5. ANULEAZĂ - din orice fereastră puteți renunța la acțiunea în desfășurare acționând butonul ANULEAZĂ. Daca ați introdus bancnote, vi se vor returna bancnotele introduse de dumneavoastră.
*Salvați pădurea, economisiți hârtia.
1.2. Cumpărare / reîncărcare carduri

Puteți cumpăra un card nenominal încărcat cu titlul de călătorie dorit sau puteți reîncărca un card nominal sau nenominal pe care îl dețineți deja.

Titlurile de călătorie disponibile sunt de tipul:
 1. Abonamente valabile o perioadă de timp, într-o anumită zonă, pe una sau mai multe linii sau cu un număr fix de călătorii pe toate liniile.
 2. Bilete electronice de călătorie valabile o călătorie pe mijlocul de transport pe care au fost validate.
 3. Bilete electronice de timp în perioada de valabilitate pot fi validate pe mai multe mijloace de transport, pe ultimul fiind valabile până la capăt de linie.
 4. Portofel electronic în sumă fixă. La validare din portofel se va consuma o sumă echivalentă cu prețul unui bilet.

Actualizarea informațiilor pe card: După ce ați efectuat plata, dacă dețineți deja un card, apropiați-l 2 secunde de zona indicată pentru încărcarea titlului achiziționat. Ridicați restul, chitanța și cardul proaspăt achiziționat dacă este cazul.
1.2.1 Abonamente

Abonamentele se adresează călătorilor fideli care beneficiază astfel de un cost al călătoriei foarte avantajos. Pentru a achiziționa abonamente pe card, urmați pașii de mai jos:

 1. Alegeți Zona, Perioada, Numărul de linii și Numărul de călătorii
 2. Alegeți linia/liniile, data începerii valabilității, tipărire chitanță. Pentru a confirma opțiunile apăsați butonul „Continuați”. Începeți să introduceți în numerar suma afișată sau alegeți Plata cu cardul bancar sau din Portofel electronic.
1.2.2 Bilete electronice de călătorie

Biletul electronic de călătorie este similar biletului de hârtie, el fiind valabil doar pe mijlocul de transport pe care a fost validat, până la capăt de linie. Pentru a achiziționa bilete de călătorie pe card, urmați pașii de mai jos:

Selectați:
 1. Zona;
 2. Bucăți dorite;
 3. (Opțional) Tipărire chitanță*;
 4. Introduceți în numerar suma afișată sau alegeți Plata cu cardul bancar sau din Portofel electronic;
 5. Apropiați cardul de zona indicată pentru actualizarea informației pe card;
 6. Ridicați restul și opțional chitanța.
*Salvați pădurea, economisiți hârtia.
1.2.3 Bilete pe unitate de timp

Biletul electronic valabil o perioadă de timp este o modalitate avantajoasă de a realiza călătoria dorită schimbând mai multe mijloace de transport.

Acest titlu de călătorie dă dreptul la mai multe călătorii în unitatea de timp achiziționată. Unitatea de timp achiziționată reprezintă timpul între prima și ultima validare, călătorul putându-și continua călătoria pe ultimul mijloc de transport până la destinație.

Pentru a achiziționa Bilete de timp urmați pașii de mai jos și selectați:
 1. Zona;
 2. Perioada de valabilitate;
 3. Continuați
 4. Din fereastra următoare selectați Bucăți, Tipărire chitanță* și plătiți în numerar sau cu cardul
 5. Apropiați cardul pentru actualizare
 6. Ridicați restul și (opțional) chitanța
1.2.4 Portofel electronic - Încărcare sumă fixă

Puteți încărca pe card o sumă fixă de bani pe care să o folosiți ulterior pentru plata călătoriilor. La validare vi se va consuma din portofel o valoare egală cu prețul unui bilet de tipul stabilit de furnizorul serviciului de transport.

Puteți folosi suma din portofel pentru a achiziționa de la automat alte titluri de călătorie.

Pentru a încărca o sumă în portofelul electronic scrieți suma dorită, apoi plătiți în numerar sau alegeți plata cu cardul bancar.
1.2.5 Consultare card

Pentru a afla informațiile înscrise pe card cum ar fi titluri existente pe card, data expirării, numărul biletelor, puteți consulta cardul la validatoarele din stații sau la automat.

Alegeți din meniul principal opțiunea CONSULTARE CARD, vă autentificați introducând codul PIN și aveți acces la informații despre cardul dumneavoastră.

Din fereastra de CONSULTARE CARD, puteți alege să prelungiți unul din titlurile de călătorie deținut sau să modificați codul PIN.
1.2.6 Autentificare cu cod PIN

Codul PIN vi se va cere pentru a vă autentifica atunci când doriți să faceți operațiuni pe cardul pe care îl dețineți.

Codul PIN inițial al cardului de călătorie este 1234.

Vă rugăm să schimbați codul PIN inițial cu unul cunoscut doar de dumneavoastră pentru a proteja confidențialitatea datelor de pe card. Modificarea codului PIN se face la automatul stradal din meniul de Consultare card.
2. Validarea titlului de călătorie

Validarea biletului de hârtie se face la validatoarele îmbarcate în mijloacele de transport, la fiecare ușă. Introduceți biletul în fanta prevăzută pentru acesta, iar pe bilet se va tipări data, ora și mijlocul de transport pe care ați validat. Biletul este valabil până la capăt de linie.

Validarea cardului se face la validatoarele îmbarcate sau la cele din stații. Pentru validare apropiați cardul de zona marcată cu cercuri concentrice de pe carcasa validatorului și țineți-l nemișcat pentru maxim doua secunde. Pentru validarea în stație apăsați în prealabil butonul: „VALIDAȚI CARDUL”. Informația va fi citită de pe card și veți primi confirmarea validării pe un ecran verde sau un mesaj de atenționare pe un ecran roșu în cazul în care cardul nu a fost validat.

Abonamentul poate fi valabil și pe altă linie decât cea din abonament, dar numai pe TRONSONUL COMUN al celor două. Vă rugăm sa confirmați ’’tronson comun’’ dacă sunteți în această situație.

Validarea este obligatorie la fiecare călătorie. În cazul biletului de timp nu se vor taxa alte unități de validare în perioada de valabilitate a acestuia.

Tarifele din acest material sunt cu caracter exemplificativ şi nu reprezintă obligaţii ale CTP Cluj-Napoca sau ale Primăriei Cluj-Napoca

CTP Cluj-Napoca

Compania de Transport Public Cluj Napoca SA este subordonată Primariei Municipiului Cluj-Napoca. Compania prestează servicii către populaţie, principala activitate fiind transportul de persoane în municipiul Cluj-Napoca şi în zona Metropolitană.

Buletin noutăţi

Abonati-va pentru ultimele stiri.

Va puteti abona pentru a primi actualizari legate de una sau mai multe linii. Detalii aici.

Căutare

Contact

B-dul 21 Decembrie 1989 Nr. 128-130, 400604
Cluj-Napoca, Cluj
sugestii@ctpcj.ro
0264-430917
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.