•   sugestii [at] ctpcj.ro
 •   0264-430917
 •   ANPC

Instrucțiuni de folosire a automatului și a validatorului
ACHIZIȚIONAREA TITLURILOR DE CĂLĂTORIE

În meniul principal apăsați ferm butonul dorit și urmați instrucțiunile fiecărui meniu:


 1. 1 BILET LOCAL - buton rapid pentru cumpărarea unui bilet local de o (1) călătorie.
 2. ALEGE BILETE - permite selectarea zonei de transport, a numărului de bilete și a modalității de plată cu card bancar.
 3. CUMPĂRARE CARD - 3. cumpărarea unui card nenominal și încărcarea lui cu titlul de călătorie dorit (numai titluri nenominale).
  REÎNCĂRCARE CARD - permite reîncărcarea cardului deținut deja, cu titluri de călătorie.
 4. CONSULTARE CARD - 4. permite vizualizarea titlurilor de călătorie deținute pe card și a valabilității lor. Permite prelungirea acestora pentru o nouă perioadă și schimbarea codului PIN inițial, 1234, cu cel dorit de călător.
 5. INFORMATII TRANSPORT - 5. Informații si Instructiuni de utilizare pentru Sistemul de taxare electronica si transportul public în Zona Metropolitană Cluj.
1. CUMPĂRARE 1 BILET DE HÂRTIE* LOCAL:


Apăsați ferm butonul „1 BILET LOCAL” dacă doriți să achizitionați un singur bilet local, plătind doar cu numerar.
2. ALEGE BILETE-CUMPĂRARE CU MAI MULTE OPTIUNI:


Apăsați ferm butonul „ALEGE BILETE” daca doriți să alegeți alte tipuri de bilete, mai multe bucăți și modalitatea de plată in numerar sau cu card bancar.

Apăsați ferm butoanele de pe ecran pentru a selecta:
 1. Zona
 2. Bucăți dorite
 3. (Opțional) Tipărire chitanță*
 4. Introduceți în numerar suma afișată sau alegeți Plata cu cardul bancar.
 5. ANULEAZĂ - din orice fereastră puteți renunța la acțiunea în desfășurare acționând butonul ANULEAZĂ.
*Salvați pădurea, economisiți hârtia.
3. CUMPĂRARE / REÎNCĂRCARE CARDURI

Puteți cumpăra un card nenominal încărcat cu titlul de călătorie dorit sau puteți reîncărca un card nominal sau nenominal pe care îl dețineți deja.

Titlurile de călătorie disponibile sunt de tipul:
 1. Abonament standard, Nominal sau Nenominal, valabil o perioadă de timp, într-o anumită zonă, pe una sau mai multe linii sau cu un număr fix de călătorii pe toate liniile.
 2. Bilet electronic de călătorie valabil o călătorie pe mijlocul de transport pe care a fost validat.
 3. Unitati de timp - Bilete electronice de timp - în perioada de valabilitate a biletului de timp, cardul poate fi validat pe mai multe mijloace de transport, si nu se vor consuma bilete in plus. Validarea este obligatorie pe fiecare mijloc de transport.
 4. Sumă fixă - Portofel electronic.La validare, din portofelul electronic se va consuma o sumă echivalentă cu prețul unui bilet de timp local. Se respecta aceleasi reguli de validare ca in cazul biletului electronic de timp local.
3.1. ABONAMENTE

Abonamentele se adresează călătorilor fideli care beneficiază astfel de un cost al călătoriei foarte avantajos. Pentru a achiziționa abonamente pe card, urmați pașii de mai jos:

 1. Alegeți Zona(1), Perioada(2), Numărul de linii și Numărul de călătorii(3). Apasati butonul „Continuati” (4)
 2. Alegeți linia/liniile(1), data începerii valabilității(2), tipărire chitanță(3). Pentru a confirma opțiunile apăsați butonul „Continuați”. Începeți să introduceți în numerar suma afișată sau alegeți Plata cu cardul bancar (4).
3.2. BILETE ELECTRONICE DE CĂLĂTORIE

Biletul electronic de călătorie este similar biletului de hârtie, el fiind valabil doar pe mijlocul de transport pe care a fost validat, până la capăt de linie. Pentru a achiziționa bilete de călătorie pe card, urmați pașii de mai jos:

Apăsați ferm butoanele de pe ecran pentru a selecta:
 1. Zona;
 2. Bucăți dorite;
 3. (Opțional) Tipărire chitanță*;
 4. Introduceți în numerar suma afișată sau alegeți Plata cu cardul bancar;
  • Apropiați cardul de zona de citire marcata cu contactless pentru actualizarea informației pe card; Mentineti cardul in zona marcata pana la afisarea mesajului „Succes. Informatiile au fost scrise cu succes. Indepartati cardul.”
  • Ridicați restul și (opțional) chitanța.
 5. ANULEAZĂ - Din orice fereastră puteți renunța la acțiunea în desfășurare acționând butonul ANULEAZĂ
*Salvați pădurea, economisiți hârtia.
3.3. BILETE PE UNITATE DE TIMP

Biletul electronic valabil o perioadă de timp este o modalitate avantajoasă de a ajunge la destinatia dorită schimbând mai multe mijloace de transport fara a se deduce costuri suplimentare pentru calator. Cardul trebuie validat pe fiecare mijloc de transport utilizat.

Acest titlu de călătorie dă dreptul la mai multe călătorii în unitatea de timp achiziționată. Unitatea de timp achiziționată reprezintă timpul între prima și ultima validare, călătorul putându-și continua călătoria pe ultimul mijloc de transport pe care a validat, până la destinație.

Pentru a achiziționa Bilete de timp urmați pașii de mai jos. Apăsați ferm butoanele de pe ecran pentru a selecta:
 1. Zona;
 2. Perioada de valabilitate;
 3. Continuați;
 4. Din fereastra următoare selectați Bucăți, Tipărire chitanță* și plătiți în numerar sau cu cardul bancar
 5. Apropiați cardul de zona de citire marcata cu contactless pentru actualizarea informației pe card; Mentineti cardul pana la afisarea mesajului „Succes. Informatiile au fost scrise cu succes. Indepartati cardul.”
 6. Ridicați restul și (opțional) chitanța.
3.4. PORTOFEL ELECTRONIC - ÎNCĂRCARE SUMĂ FIXĂ

Puteți încărca pe card o sumă fixă de bani pe care să o folosiți ulterior pentru plata călătoriilor in Cluj-Napoca, pe liniile de Cluj-Napoca. La validare vi se va consuma din portofel o valoare egală cu prețul unui bilet local de timp de 30 minute. "Portofelul electronic" nu se valideaza pe liniile metropolitane.

Pentru a încărca o sumă în portofelul electronic scrieți suma dorită, apoi plătiți în numerar sau alegeți plata cu cardul bancar.
4. CONSULTARE CARD

Pentru a afla informațiile înscrise pe card cum ar fi titluri existente pe card, data expirării, numărul biletelor, puteți consulta cardul la automat.

Alegeți din meniul principal opțiunea CONSULTARE CARD, vă autentificați introducând codul PIN și aveți acces la informații despre cardul dumneavoastră.

Din fereastra de CONSULTARE CARD, puteți alege să prelungiți unul din titlurile de călătorie deținut sau să modificați codul PIN.
AUTENTIFICARE CU COD PIN

Codul PIN vi se va cere pentru a vă autentifica atunci când doriți să faceți operațiuni pe cardul pe care îl dețineți.

Codul PIN inițial al cardului de călătorie este 1234.

Vă rugăm să schimbați codul PIN inițial cu unul cunoscut doar de dumneavoastră pentru a proteja confidențialitatea datelor de pe card. Modificarea codului PIN se face la automatul stradal din meniul de Consultare card.
VALIDAREA BILETULUI DE HARTIE

Validarea biletului de hârtie se face la validatoarele din mijloacele de transport plasate la fiecare ușă. Introduceți biletul în fanta prevăzută pentru acesta, cu fata tiparita in sus, iar pe bilet se va tipări data, ora și mijlocul de transport pe care ați validat. Biletul este valabil până la capăt de linie.
VALIDAREA TITLURILOR DE CĂLĂTORIE ELECTRONICE

Validarea cardului este obligatorie la fiecare urcare pentru toate titlurile tarifare ( abonamente, bilete, portofel electronic). Daca utilizati un bilet de timp trebuie sa validati pe fiecare mijloc de transport utilizat, dar nu veti fi tarifat suplimentar in perioada de valabilitate a biletului de timp.

Validarea cardului se face la validatoarele îmbarcate sau la cele din stații. Pentru validare in mijlocul de transport apropiați cardul de zona marcată cu cercuri concentrice de pe carcasa validatorului și țineți-l nemișcat pana la afisarea unui mesaj de confirmare. Informația va fi citită de pe card iar daca aveti un titlu tarifar valabil pe acel mijloc de transport sau in statie, veți primi mesajul „CALATORIE PLACUTA” pe un ecran verde. Daca nu aveti un titlu tarifar valabil, sau validarea cardului nu a fost posibila ( pozitionare gresita a cardului, defectiune tehnica) va fi afisat mesajul „Card Nevalidat”, pe un ecran roșu. Pentru validarea în stație apăsați în prealabil butonul: „VALIDAȚI CARDUL”.

CALATORIA PE „TRONSON COMUN”: Titlul de calatorie poate fi utilizat și pe altă linie decât cea din abonament, dar numai pe TRONSONUL COMUN al celor două. Este necesar sa apasati butonul „TRONSON COMUN” inainte de a apropia cardul pentru validare. Validarea pe tronson comun se face pe proprie raspundere a calatorului.

CONSULTAREA CARDULUI LA VALIDATOARELE DIN STATII se face prin apropierea cardului de zona indicata pentru citirea cardului.


Beneficiarul Proiectului
Primăria Municipiului Cluj-Napoca a implementat Proiectul „Modernizarea și extinderea transportului public în Zona Metropolitană Cluj-Napoca - Etapa I”.
www.primariaclujnapoca.ro

Furnizorul serviciului de transport
Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. este furnizorul serviciului de transport public și administratorul rețelei de vânzare și taxare automată a titlurilor de călătorie „Connect Cluj”.
Informatii despre transportul public si Sistemul de taxare automata: www.ctpcj.ro
Tel.: 0264 430 874 Mobil: 0758 082 144

Tarifele din acest material sunt cu caracter exemplificativ şi nu reprezintă obligaţii ale CTP Cluj-Napoca sau ale Primăriei Cluj-Napoca

CTP Cluj-Napoca

Compania de Transport Public Cluj Napoca SA este subordonată Primariei Municipiului Cluj-Napoca. Compania prestează servicii către populaţie, principala activitate fiind transportul de persoane în municipiul Cluj-Napoca şi în zona Metropolitană.

Buletin noutăţi

Abonati-va pentru ultimele stiri.

Va puteti abona pentru a primi actualizari legate de una sau mai multe linii. Detalii aici.

Căutare

Contact

B-dul 21 Decembrie 1989 Nr. 128-130, 400604
Cluj-Napoca, Cluj
sugestii(at)ctpcj.ro
0264-430917

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.