•   sugestii [at] ctpcj.ro
 •   0264-430917
 •   ANPC

Automata használati útmutató
1. A jegyek és bérletek megvásárlása

A főmenüben nyomja meg a kívánt gombot és kövesse mindegyik menüpont utasítását:


 1. 1 HELYI JEGY - gyors gomb az egyszeri (1) utazásra érvényes helyi jegy megvásárlására.
 2. VÁLASSZ JEGYET gomb - –segítségével kiválaszthatja a zónát, a jegyek számát és a bankkártyás fizetési módot.
 3. KÁRTYAVÁSÁRLÁS gomb - egy nem névre szóló kártya megvásárlását és a kívánt jegy- vagy bérlettípussal történő feltöltést teszi lehetővé.
 4. KÁRTYA ADATAINAK LEKÉRDEZÉS gomb - 4. a kártyán lévő jegyek vagy bérletetek, valamint ezek érvényességének leellenőrzését, illetve ezek időtartamának meghosszabbítását teszi lehetővé. Segítségével az alapértelmezett 1234 PIN kódot az utas által választott PIN kódra lehet megváltoztatni.
 5. KÁRTYAFELTÖLTÉS gomb - az utazási kártya feltöltését teszi lehetővé.
 6. INFO gomb – segítségével a Kolozsvár és környéke tömegközlekedésére vonatkozó információk olvashatóak.
1.1 Papírjegy vásárlása*:


A piros gomb megnyomásával gyorsan vásárolhat HELYI JEGYET. Más jegytípust, több darabot és fizetési módot is választhat a “JEGYVÁLASZTÁS” nevű lila gombbal.


 1. Zóna
 2. Kívánt darabok
 3. (Opcionális) Nyugta nyomtatása*
 4. A kijelzett összeget fizesse be készpénzben vagy válassza a Bankkártyával.
 5. ÉRVÉNYTELENÍTÉS - 5. bármelyik ablakban érvénytelenítheti a folyamatban lévő műveletet, hogyha megnyomja az ÉRVÉNYTELENÍTÉS gombot. Hogyha bankjegyet fizetett be, úgy visszakapja az Ön által betett bankjegyet.
*Mentse meg az erdőt, spóroljon a papírral.
1.2. Kártyavásárlás/feltöltés

Nem névre szóló, ön által feltöltött kártyát vásárolhat vagy névre szóló, illetve már birtokolt nem névre szóló kártyát tölthet fel.

Rendelkezésre álló jegy- és bérlettípusok:
 1. Bérletek: bizonyos időszakra, területi zónára, egy vagy több vonalra vagy minden vonalra szóló, adott számú utazásra érvényes.
 2. Elektronikus jegyek: azon a tömegközlekedési eszközön történő egy utazásra érvényes, amelyen érvényesítették.
 3. Időintervallumos elektronikus jegyek: Az érvényességi idejük alatt több tömegközlekedési eszközön is érvényesíthetőek, az utolsó út a végállomásig érvényes.
 4. Adott összegű elektronikus pénztárca Az elektronikus pénztárca egyenlegéről történő érvényesítéskor egy jegy árának megfelelő összeg kerül levonásra.

AA kártya adatainak aktualizálása: A fizetés teljesítése után, hogyha már birtokol egy kártyát, közelítse azt 2 másodpercre az összeg feltöltésére alkalmas terminálhoz. Vegye el a visszajárót, a nyugtát és, esetenként, a frissen vásárolt kártyát.
1.2.1 Bérletek

A bérletek a hűséges utasokhoz szólnak, akik nagyon méltányos utazási árakban részesülnek. Elektronikus bérletfeltöltéshez az alábbi lépéseket kell követni:

 1. Válassza ki a Zónát, a Vonal számát és az utazások számát.
 2. Válassza ki a vonalat/vonalakat, az érvényesség kezdeti időpontját, nyugta nyomtatását. Az opciók megerősítéséhez nyomja meg a „Folytassa” nevű gombot. A kijelzett összeget fizesse be készpénzben vagy válassza a Bankkártyával .
1.2.2 Elektronikus jegyek

Az elektronikus jegy megegyezik a papírjeggyel, csak azon a tömegközlekedési eszközön érvényes, egészen a végállomásig, amelyen érvényesítették. Az elektronikus jegyfeltöltéshez az alábbi lépéseket kell követni.

Válassza ki:
 1. A zónát;
 2. A kívánt mennyiséget;
 3. (Opcionális) A nyugta nyomtatását*;
 4. A kijelzett összeget fizesse be készpénzben vagy válassza a Bankkártyával történő fizetést
 5. Közelítse a kártyát a kártyán lévő információk aktualizálására alkalmas terminálhoz
 6. Vegye el a visszajárót és esetenként a nyugtát.
*Salvați pădurea, economisiți hârtia.
1.2.3 Időintervallumos jegyek

Egy bizonyos időszakra érvényes elektronikus jegy megváltása egy előnyös módja annak, hogy a kívánt utat több tömegközlekedési eszköz váltásával tehesse meg.

Ez a jegy feljogosítja arra, hogy egy bizonyos időintervallumban több utazást is megtegyen. A megvásárolt időintervallum az első és utolsó érvényesítés közötti időt jelenti, az utas az utolsó tömegközlekedési eszközzel egészen a végállomásig utazhat.

Az időintervallumos jegy feltöltéséhez az alábbi lépéseket kell követni:
 1. Zóna;
 2. Érvényességi idő;
 3. Folytassa
 4. A következő ablakban válassza ki a Darab, Nyugta nyomtatása nevű gombokat és fizessen készpénzzel vagy bankkártyával
 5. Közelítse a kártyát aktualizálás céljából
 6. Vegye el a visszajárót és (opcionálisan) a nyugtát
1.2.4 Elektronikus pénztárca – Adott összeg feltöltése

A kártyát adott pénzösszeggel töltheti fel, amelyet utólag majd utazások kifizetésére fordíthat. Az érvényesítéskor az elektronikus pénztárca egyenlegéről a szállítást biztosító szolgáltató által meghatározott típusú jegy árának megfelelő összeg kerül levonásra.

Az elektronikus pénztárca bizonyos összeggel történő feltöltése érdekében írja be a kívánt összeget, majd fizesse be a készpénzt vagy válassza a bankkártyával történő fizetési módot.
1.2.5 Kártya adatainak lekérdezés

A kártyán tárolt információk, mint például a kártyán lévő jegyek vagy bérletek, az érvényességi idő, a jegyek mennyisége, ellenőrzése érdekében kérdezze le a kártyáját a megállókban lévő érvényesítőknél vagy az automatánál.

A főmenüből válassza ki a KÁRTYA ADATAINAK LEKÉRDEZÉSE opciót, jelentkezzen be a PIN kóddal és tekintse meg a kártyáján tárolt információkat.

A KÁRTYA ADATAINAK LEKÉRDEZÉSE ablakban meghosszabbíthatja a bérletek vagy időintervallumos jegyek érvényességi idejét vagy módosíthatja a PIN kódot.
1.2.6 PIN kóddal történő bejelentkezés

Amikor a birtokolt kártyával valamilyen tranzakciót szeretne végezni, akkor a belépéshez a PIN kódot kell megadni.

A kártya alapértelmezett PIN kódja 1234.

Kérjük, hogy a kártyán lévő adatok védelme érdekében az alapértelmezett PIN kódot változtassa meg egy, csak Ön által ismert PIN kódra. A PIN kód módosítása az utcai automatánál, a KÁRTYA ADATAINAK LEKÉRDEZÉSE menüpont alatt lehetséges.
2. A jegy vagy kártya érvényesítése

A papírjegyet az utazás megkezdésekor a tömegközlekedési eszközök összes ajtaja mellé elhelyezett jegyérvényesítővel kell érvényesíteni. A jegyet a jegyérvényesítő e célt szolgáló résébe kell dugni, jegyérvényesítő pedig rányomtatja a jegyre a kezelés időpontját. A jegy a végállomásig érvényes.

A kártyát az utazás megkezdésekor a tömegközlekedési eszközökre felszerelt vagy a megállóhelyeken található jegyérvényesítővel kell érvényesíteni. A kártya érvényesítése érdekében közelítse a kártyát a jegyérvényesítő koncentrikus körökkel megjelölt termináljához és legfeljebb két másodpercig tartsa mozdulatlanul. A megállóhelyen történő érvényesítéskor nyomja meg az „ÉRVÉNYESÍTSE A KÁRTYÁT” nevű gombot. A kártyán lévő információ le lesz olvasva és sikeres érvényesítéskor egy zöld képernyőn meg fog jelenni az érvényesítés megerősítése vagy sikertelen érvényesítéskor egy piros képernyőn meg fog jelenni az erre figyelmeztető információ.

A bérlet más vonalra is érvényes lehet, nemcsak arra, amelyre megváltották, de ez csak a két vonal KÖZÖS SZAKASZÁRA vonatkozik. Kérjük, hogyha ebben a helyzetben van, úgy erősítse meg a „közös szakaszt”

Az érvényesítés minden utazáskor kötelező. Az időintervallumos jegyek esetében ezek érvényességének ideje alatt egyéb érvényesítési egységek nem lesznek felszámítva.

CTP Cluj-Napoca

A Kolozsvári Közszállítási Vállalat RT. a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal alárendeltségébe tartozik. A vállalat a lakosság számára biztosít szolgáltatásokat, alaptevékenységét a Kolozsváron és a Metropolisz-övezeten belüli személyszállítás képezvén.

Hírlevél

Iratkozzon fel a legfrissebb hírekre.

Kapcsolat

B-dul 21 Decembrie 1989 Nr. 128-130, 400604
Cluj-Napoca, Cluj
sugestii@ctpcj.ro
0264-430917

Keresés

Ez az honlap sütiket használ. Honlapunk böngészésével Ön hozzájárul a sütik által nyert információk felhasználásához. További tudnivalók itt találhatóak.