•   sugestii [at] ctpcj.ro
  •   0264-430917
  •   ANPC

Sms-es jegyvásárlás

Városi és metropolisz övezetben való közlekedéshez szükséges jegyek most már SMS-ben is megvásárolhatók, a 7479-es telefonszámon

A Kolozsvári Közszállítási Vállalattal való utazáshoz szükséges jegyeket most már SMS-ben is kiválthatod a 7479-es telefonszámon. A szolgáltatás a Vodafone, Orange és DigiMobil telefonszolgáltatókon keresztül érvényes. A megrendelő SMS ingyenes a Vodafone és a DigiMobil szolgáltatóknál, az Orange-nál pedig 0,05 Euró, ÁFA nélkül.

  1. SMS-ben kiváltható jegytípusok

Városi – Kolozsvár

1. Szeretnél egy utazást fizetni valamely kolozsvári közlekedési járatra?
Küldd el a KÖZLEKEDÉSI JÁRAT SZÁMÁT SMS-ben a 7479-es számra (pl. 6, 25, 3), és a fizetést igazoló SMS után 45 percig utazhatsz az általad igényelt járat vonalán. Az utazás jelen napra, a fizetést igazoló SMS-ben feltüntetett óráig érvényes. (SMS összköltsége: 0.65 euró + ÁFA

2. Több utazást szeretnél fizetni, amelyek 1 óráig érvényesek Kolozsvár összes közlekedési járatán?
Küldd el SMS-ben a 7479-es telefonszámra a T betűt. A fizetést igazoló SMS-t követően 60 percig utazhatsz az összes járaton. Az utazás jelen napra, a fizetést igazoló SMS-ben feltüntetett óráig érvényes. (SMS összköltsége: 1.20 euró + ÁFA)

3. Egynapos (24 órás) bérletet szeretnél Kolozsvár összes közlekedési járatára?
Küldd el SMS-ben a 7479-es telefonszámra az A betűt.A fizetést igazoló SMS után 24 órás, az összes városi járatra érvényes bérlet lesz a telefonodon. Az utazás a fizetést igazoló SMS-ben feltüntetett óráig érvényes. (SMS összköltsége: 3.90 euró + ÁFA)

4. Érvényes éjszakai jegyet szeretne a 25N akciós éjszakai távra?
Küldje el a 25N szöveget SMS-ben a 7479-es számra, és a fizetést megerősítő SMS-t követően 1 érvényes utazása lesz a 25N éjszakai vonalon, 45 percre. Az utazás a fizetést visszaigazoló SMS-ben megjelölt időpontig érvényes. (Összes SMS költség: 1 Euro + ÁFA, melyből 5 lej áfával a CTP Cluj-Napoca-hoz megy a szállításra, a különbözet ​​az SMS fizetési műveleti szolgáltatás költségét jelenti).

Metropolisz övezetben – minden olyan helység, amelyben a KKV tömegközlekedést biztosít

A Kolozsvári Fővárosi Területre egyirányú jegyek vásárolhatók Kolozsvár és a nagyváros között.

1. Szeretne fizetni 1 Metropolitan TRIP-et Kolozsvár és a kívánt nagyváros között?
Küldje el sms-ben a 7479-es számra a helység nevét vagy a helység nevének kezdőbetűiből álló rövid rendelési kódot diakritika nélkül és a fizetést igazoló SMS megérkezése után jegyet kap. 1 fővárosi utazásra Kolozsvár és a választott helység között. Az utazás a fizetést visszaigazoló SMS-ben megjelölt időpontig érvényes.

  2. Az SMS-ben való fizetési mód előnyei

- azonnali vásárlás, anélkül, hogy bármely jegyirodához kellene elmenned
- nem függsz a jegyirodák órarendjétől vagy ezeknek a buszmegállókban való jelenlététől
- az utazára való felhatalmazást egyenesen a telefonodra kapod meg, az SMS elküldése utáni max. 25 másodpercen belül.
- nincs szükséged készpénzre, hogy vásárolnitudj (a következő telefonszámla kiállításakor vagy a feltöltős kártyád összegéből fizetsz)
- metropolisz-övezetre szóló jegyeddel a városban is közlekedni tudsz, a megvásárolt időkereten belül.
- a buszjegy ára nem változik (csak a szolgáltató SMS-kezelő költségét kell pluszba fizetned). Továbbá, az időkorlátos utazás előnyöket jelenthet számodra. Részletekért lásd azSMS-ben kiváltható jegytípusok kategóriát.
- A jegy ára teljesen elszámolható (ÁFÁ-val együtt), hiszen a fizetett érték megjelenik a telefonszolgáltató által kiállított számlán.

  3. A buszjegy SMS-ben való megvásárlása

- Küldj egy SMS-t a kívánt jegyetípussal a 7479 telefonszámra. (A típusokról az SMS-ben kiváltható jegytípusok alcím alatt olvashatsz);
- Néhány másodperc múlva (max. 25 másodperc) telefonodra megkapod a fizetést igazoló SMS-t és a megvásárolt jegy igazolási kódját;
- A jegy a visszaigazoláspillanatától egészen az üzenetben feltüntetett időpontig érvényes;
- Egy telefonról több személynek lehet jegyet váltani, minden kívánt jegyért új SMS-t küldve. Az együtt utazók a vásárlást bizonyítani tudó telefontulajdonos kíséretében kell legyenek. Abban az esetben, ha az egyik személy megszakítja az utazását, a többi meg kell tartsa azt a mobiltelefont, amelyről a fizetés történt, és amely a jegyek vagy bérletek kódját tartalmazza. Ellenőrzési eljárások esetében erre a telefonra ellenőrzési kódokat fognak küldeni.

Fontos!!! Javasolt, hogy a jegyet már a közlekedési járműre való felszállás előtt beszerezzük, hiszen ez csak a fizetést igazoló SMS megérkezése után lép érvénybe. Hogy a vásárlást igazolni tudd, az ellenőrzés pillanatában birtokolnod kell az igazolási kódot.

Jegyvásárlást igazoló SMS példa: SMS: Abonamentul 24 ORE pe toate liniile urbane a fost activat. Valabil pana la 14:19 in 19/06/2014. Cost total:3,00 eur+TVA. Cod confirmare ABC01
(A 24 órás, összes városi járatra érvényes bérletedet aktiváltuk. Ez 2014. 06.19. 14:19 óráig érvényes. Összköltsége: 3.00 euró + ÁFA. Igazolási kód ABC01)

  4. Ellenőrzés

- Mutasd fel az ellenőrnek az igazolási kódot;
- Az ellenőrzés pillanatában egy újabb kódot fogsz kapni SMS-ben az ellenőrnek felmutatandó ellenőrzési kóddal;
- Az igazolási kód csak azon a telefonon érvényes, amelyről a fizetés történt. A kód nem továbbítható.

FONTOS!!! Az érvényes jegy meglétének bizonyításához fel kell mutatni az igazolási kódot. Az ellenőrzés után elküldött SMS nem elfogadható érvényes jegyként. Az ellenőr leellenőrzi a rendszerben a felmutatott kódot és egy új kódot fogsz kapni SMS-ben. A következő kódot is felmutatod az ellenőrnek. Ezért kötelező, hogy a telefonodat bekapcsolva tartsd.

Amennyiben az ellenőrnek érvénytelen kódot mutatsz fel, ez értesítve lesz arról, hogy a felmutatott kód érvényessége LEJÁRT. Ha nem létező kódot diktálsz be, az HELYTELENNEK lesz minősítve.

Az igazoló kód és az ellenőrző kód felmutatásának megtagadása, érvénytelen vagy hamis kód felmutatása, illetve a telefon hiánya, amelyről az SMS lett küldve, az utazási címlet hiányának és kihágásnak minősül, amelyet a törvény által előírt módon büntetnek.

  5. Gyakori kérdések

1. Milyen mobil hálózatokon keresztül működik az SMS-es jegyvásárlás?
Az SMS-es jegyet mind a metropolisz övezetre, mind a város területére a Vodafone, a Digi Mobil és az Orange hálózatokról vásárolhatsz.

2. Egy SMS-es jegy továbbítható egy ismerősnek vagy a gyerekemnek?
Nem , az SMS-es jegy csak a rendelést kiküldő telefon tulajdonosának érvényes.

3. Vásárolhatok egy SMS-es jegyet későbbi utazásra?
Nem , a SMS-ben fizetett jegy rögtön az igazoló SMS megérkezése után válik érvényessé(15-20 másodpercre a rendeléstől), és az üzenetben meghatározott óráig és dátumig marad érvényes.

4. Hogy tudok több személy számára jegyet vásárolni SMS-ben?
Több személy számára úgy lehet jegyet vásárolni, hogy minden jegyet külön üzenetben megrendelünk. Ezen személyek együtt kell utazzanak a mobil tulajdonosával, hogy bizonyítani tudják a kifizetést. Amennyiben egyikük megszakítja útvonalát, a többiek kötelesek megtartani a mobilt, mert arról történt a SMS-es kifizetés. Az ellenőrzés alkalmával erre a telefonra fogják kapni az ellenőrzési kódokat.

5. Mit kell tegyek, hogyha lejárt az érvényessége az SMS-ben vásárolt utazási címletemnek, még mielőtt megérkeztem volna az úti célomhoz?
Egy új SMS-t kell küldened, így egy új utazási címletet szerzel.

6. Fizethetek SMS-sel egy nemzetközi számról?
Nem, ez nem lehetséges.

7. Mi történik, hogyha nincs elegendő pénzemegy prepaid kártya esetében?
Ebben az esetben nem fogod tudni kifizetni az SMS-t.

8. A telefonom be van jegyezve ahhoz a céghez, amelyiknél dolgozom. Fizethetem az útjaimat SMS-ben?
Kifizetheted az útjaidat SMS-el, hogyha a cég politikája ezt megengedi.

9. Miután fizettem SMS-ben kapok egy hibaüzenetet. Ugyanúgy ki kell majd fizetni?
Ugyanannyit kell fizetni mint egy normál SMS esetében a hálózatodon belül.

10. Küldtem egy megrendelő SMS-t és nem kaptam semmi választ. Miért?
Az okok, amelynél fogva nem kaptál SMS-t a következők lehetnek, de egyéb okok is fennállhatnak:
- a telefonszolgáltatód a Telekom Románia, amelyre nem működik az SMS-es fizetési rendszer;
- rossz számra küldted az SMS-t;
- nincs hely a postaládádban;
- nincs mobiljeled különböző okoknál fogva;
- az üzenetek nem jutnak el a központi szerverhez különböző okoknál fogva.

11. Amennyiben kifizettem egy utazást egy városi útra a 4-es járatra, utazhatok egy más számú járattal is, pl. a 30-al a közös megállók között?
Igen, az SMS-es jegy érvényes más járatokon is, a közös megállókon belül.

12. Ha egy városi járatnak közös útvonala van egy metropolisz-övezeti járattal, használhatom az „egy utazás egy városi vonalon” jegyet, egy metropolisz-övezeti autóbuszon?
Az „egy utazás egy városi vonalon” típus jegyet, egy metropolisz-övezeti autóbuszon is lehet használni de csak a közös megállók esetében. Például ha az M31-el utaznak az utolsó kolozsvári megállóig, SMS-ben a „31”-et küldd.

  6. Felhasználási feltételek

A szolgáltatás használói (a VODAFONE, ORANGE vagy Digi Mobil bérlettel rendelkezők) az SMS-t elküldő telefon jogos használóinak kell lenniük.
A felhasználók kijelentik, hogy egyetértenek és semmilyen formában nem fognak anyagi kárpótlást igényelni és panaszokat ill. észrevételeket megfogalmazni a Kolozsvári Közszállítási Vállalattal, vagy a szolgáltatást biztosító szolgáltatóval szemben a következő esetekben: az üzenetek nem jutnak el a szolgáltatóhoz küldési hibák miatt, a forgalom vagy a szerverkezelés miatt; az üzenetek a szerver számára feldolgozhatatlan formátumban érkeznek meg; technikai hibából vagy a forgalomnak köszönhetően az üzenetek indokolatlanul nagy késéssel érkeznek meg; csatlakozási problémák állnak fenn a szerver vagy a hálózat esetében; a szolgáltatás elérhetetlenné válik vis major okán és/vagy váratlan technikai okok miatt. Ugyanakkor a szolgáltató sem vonható felelősségre, és a felhasználó egyetért azzal, hogy semmilyen formában nem fogalmaz meg kérést/ panaszt/ észrevételt a szolgáltató ellen a tehnikai/kommunikációs/ átutalási problémák okán, amelyek a rendszer/terminál helytelen használata miatt vagy a felhasználó aktuális helyzetéhez (pl. magas épületek között, aluljárókban – árnyékolási problémák) köthető problémák miatt merülnének fel.


Regulament valabil incepand din 18.06.2014
Találatok: 15238

CTP Cluj-Napoca

A Kolozsvári Közszállítási Vállalat RT. a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal alárendeltségébe tartozik. A vállalat a lakosság számára biztosít szolgáltatásokat, alaptevékenységét a Kolozsváron és a Metropolisz-övezeten belüli személyszállítás képezvén.

Hírlevél

Iratkozzon fel a legfrissebb hírekre.

Kapcsolat

B-dul 21 Decembrie 1989 Nr. 128-130, 400604
Cluj-Napoca, Cluj
sugestii@ctpcj.ro
0264-430917

Keresés

Ez az honlap sütiket használ. Honlapunk böngészésével Ön hozzájárul a sütik által nyert információk felhasználásához. További tudnivalók itt találhatóak.