•   sugestii [at] ctpcj.ro
  •   0264-430917
  •   ANPC

ELEKTRONIKUS JEGYRENDSZER

9 szept. 2015
ELEKTRONIKUS JEGYRENDSZER
A Dohánygyár (Someș) megállóban az utasoknak 2015.09.09-től lehetőségük lesz használatba venni az első beüzemelt jegyautomatát. Az érintésnélküli kártyák és a papír jegyek vásárlására alkalmas utcai jegyautomaták a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal által működésbe helyezett és a Kolozsvári Közszállítási Vállalat által működtetett elektronikus jegyrendszer részei. Szeptembertől lépésről lépésre kerülnek beüzemelésre a városi és metropolisz övezeti jegyek kiadására alkalmas jegyautomaták.
Az elektronikus jegyrendszer egy modern jegyvásárlási és jegyérvényesítési rendszer, amely az érintésnélküli kártyát használja az utazási jegyek hordozójának. Szeptember 9-től a városi és a metropolisz övezeti papír jegyeket is meg lehet vásárolni a megállókban elhelyezett jegyautomatákból. Később a nem személyre szóló utazási címletekkel feltöltött kártyákat is meg lehet vásárolni a jegyautomatákból, illetve novembertől az aktuális bérleteket személyre szabott kártyák fogják felváltani. A folyamat, mely során minden utas kártyára fogja cserélni bérletét várhatóan hosszú időbe fog telni (kb. 12 hónap). Továbbá, minden értékesítés, az ebből a célból felállított, Különleges központokban, a negyedekben található Polgármesteri Hivatalokban és a KV bérletirodáiban fog lezajlani. Attól a pillanattól kezdve, hogy egy utas utazási kártyával rendelkezik, bérlete megújítását a jegyautomatákon keresztül is megteheti. Ezeknek felhasználóbarát menüjük van, mely végigvezeti az utast a szükséges lépéseken ahhoz, hogy kiváltsa a kívánt utazási címletet.

Az aktuális rendszer működésben marad párhuzamosan az elektronikus jegyrendszerrel mindaddig, ameddig minden utas alkalmazkodni tud az új rendszerhez.

Az aktuális utazási árak továbbra is érvényben maradnak, illetve további új elektronikus címletárakkal bővülnek ki, mint például „Elektronikus jegy egy megadott időszakra”, „Elektronikus pénztárca”, „Havi bérlet az összes vonalra, adott számú utazásra”, „Nem névre szabott bérlet 1 és 3 napra, az összes vonalra”. Ezek rugalmasságot teremtenek az utazásban és növelik a lakosság mobilitását a Kolozsvár Metropolisz Övezetében.

A rendszer használatára vonatkozó teljes körű információk a www.ctpcj.ro weblapon, illetve az automaták INFORMÁCIÓK menüpontja alatt találhatóak.

CTP Cluj-Napoca

A Kolozsvári Közszállítási Vállalat RT. a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal alárendeltségébe tartozik. A vállalat a lakosság számára biztosít szolgáltatásokat, alaptevékenységét a Kolozsváron és a Metropolisz-övezeten belüli személyszállítás képezvén.

Hírlevél

Iratkozzon fel a legfrissebb hírekre.

Kapcsolat

B-dul 21 Decembrie 1989 Nr. 128-130, 400604
Cluj-Napoca, Cluj
sugestii@ctpcj.ro
0264-430917

Keresés

Ez az honlap sütiket használ. Honlapunk böngészésével Ön hozzájárul a sütik által nyert információk felhasználásához. További tudnivalók itt találhatóak.