•   sugestii [at] ctpcj.ro
  •   0264-430917
  •   ANPC

Comunicat de presă

Cluj-Napoca introduce plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, în baza unei soluții implementate de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Compania de Transport Public și Banca Comercială Română

Soluția de plată cu carduri contactless Mastercard și Visa, emise oriunde în lume, va fi disponibilă începând cu luna iulie în mijloacele de transport ale Companiei de Transport Public Cluj-Napoca

Orice posesor de card bancar, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă din România sau din strainătate, va putea, astfel, să-și achite imediat călătoria în Cluj-Napoca, prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile în mijloacele de transport ale CTP, în mediu deplin securizat

Cluj-Napoca, 27 iunie 2019 - Soluția de plată contactless a călătoriilor, direct în mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca, este implementată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca, în parteneriat cu Banca Comercială Română și în colaborare cu Telekom Romania.

Soluția a fost implementată pe primele 50 mașini, în regim de test, urmând să fie instalată până în august pe toată flota de mijloace de transport în comun ale CTP – autobuze, troleibuze, tramvaie și autobuze electrice.

Fiecare mașina va dispune de câte 2 validatoare de plată, în cazul celor nearticulate și câte 3 validatoare de plată, în cazul celor articulate, cu ajutorul cărora oricine își poate achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless (Mastercard sau Visa), indiferent de banca emitentă a cardului.

De acest serviciu vor beneficia toți călătorii, inclusiv cei din Zona Metropolitană Cluj.

”Pe lângă celelalte forme de achiziționare a titlurilor de călătorie disponibile în acest moment – TVM-urile din cadrul sistemului de ticketing, biletul prin SMS, achiziționare bilet prin mobilpay wallet,achiziționare bilet prin 24pay, chioșcurile de bilete – soluția de plată contactless a călătoriilor, direct în mijlocul de transport, va avea un impact pozitiv, mai ales în Zona Metropolitană. Prin această metodă de achiziționare a biletelor, CTP urmărește reducerea numărului de călători frauduloși. ”, a declarat domnul Liviu Neag, Directorul General al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Tehnologia contactless se află într-un ritm accelerat de dezvoltare și este, în prezent, cea mai răspândită formă de plată electronică din România.

Sistemul de plată contactless din mijloacele de transport ale CTP este extrem de simplu: călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze, după care vor primi imediat înștiințarea de realizare a tranzacției. Validatorul va elibera apoi o dovadă de plată, pe care utilizatorul trebuie să o păstreze până la coborârea din mijlocul de transport. Călătoria achitată contactless în autobuz nu este comisionată și are același tarif ca si cel perceput prin alte metode de plată deja existente.

CTP Cluj-Napoca

Compania de Transport Public Cluj Napoca SA este subordonată Primariei Municipiului Cluj-Napoca. Compania prestează servicii către populaţie, principala activitate fiind transportul de persoane în municipiul Cluj-Napoca şi în zona Metropolitană.

Buletin noutăţi

Abonati-va pentru ultimele stiri.

Va puteti abona pentru a primi actualizari legate de una sau mai multe linii. Detalii aici.

Căutare

Contact

B-dul 21 Decembrie 1989 Nr. 128-130, 400604
Cluj-Napoca, Cluj
sugestii(at)ctpcj.ro
0264-430917

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.